poniedziałek, 23 listopada 2015

OKOŁOKUCHENNIE: Muffiny jajeczne ze szpinakiem, fetą i papryką (pyszne!)

Po prawie miesiącu jedzenie na śniadanie kaszy jaglanej z najróżniejszymi dodatkami, zachciało mi się czegoś radykalnie innego. I proszę: pierwsze podejście i strzał w dziesiątkę. Obawiam się tylko, że na kolejny miesiąc popadnę w kolejną monodietę, tym razem jajeczno - warzywną :)




Składniki (na 3-4 sztuki):

2 jajka
duża garść szpinaku
1/2 czerwonej papryki
1 zabek czosnku
ser feta (według uznania)
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka roztrzepujemy w misce, dodajemy szpinak, paprykę, fetę, drobno pokrojony czosnek, doprawimy pieprzem ziołowym, delikatnie mieszamy. Przekładamy do foremek, pieczemy ok. 20 minut... i już!

To pierwszy wariant tego przepisu, w planach mam podobne muffiny z pieczarkami, cukinią, pomidorami, szczypiorkiem... i co mi tylko przyjdzie do głowy.

W jakiej wersji lubicie je najbardziej? :)

7 komentarzy:

  1. Ja robiłam z papryką i kiełbaską :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmm ideał ! muszę zrobić
    dziś smażyłam placuszki z tuńczykiem, ryżem, papryką, cukinią i kukurydzą
    polecam

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniammm, mniammm, mniammm, już widzę, że są pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmm, wygląda przepysznie i łatwe do wykonania :-) Chętnie kiedyś zaskoczę mojego narzeczonego takim śniadankiem :-) Dzięki :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają smakowicie, na pewno wypróbuję na dniach :) Zapowiada się pyszne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyglądają przepysznie :) Zapraszam do podsyłania przepisów do cyklu "Weekendowe gotowanie" w Our Happy Life :) http://ourhappylife.pl/czas-na-obiad-weekendowe-gotowanie/

    Pozdrawiam
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...