wtorek, 10 lutego 2015

OKOŁOKUCHENNIE: Przepis na muffiny z czerwonej fasoli

Szperając w czeluściach mojego komputera, trafiłam na to oto zdjęcie, które widzicie niżej. I przypomniałam sobie o nich: o muffinkach, które piekłam dawno temu i nikt nie potrafił zgadnąć, co do nich dodałam. No bo kto by się spodziewał czerwonej fasoli w cieście? A tymczasem okazuje się, ze całkiem nieźle sprawuje się ona w słodkich wypiekach.




Przepis na muffinki z czerwonej fasoli

Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
400g truskawek (mogą być mrożone)
3 łyżki miodu
2 jajka
1/2 szklanki otrębów
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżeczka proszku do pieczenia BIO
rodzynki
3 łyżki karobu

Przygotowanie:

Odsączoną fasolę miksujemy blenderem. Dodajemy jajka, miód, proszek do pieczenia i dalej miksujemy. Do masy dodajemy pozostałe składniki, z wyjątkiem truskawek. Te kroimy w kostkę lub rozgniatamy widelcem i delikatnie łączymy z uzyskaną masą. Przekładamy do papilotek, pieczemy ok. 40 minut w 180 stopniach.


Spróbujecie? :) Ja będę piekła je w weekend.

3 komentarze:

  1. Robiłam podobne, ale bez truskawek, te też wypróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam bardzo podobne ale zamiast truskawek dodawałam banana:) Pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam jeszcze takich pyszności, ale na pewno spróbuje ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...