poniedziałek, 23 lutego 2015

OKOŁOKUCHENNIE: Przepis na pastę z awokado

Co tu dużo mówić: uwielbiam! Uwielbiam awokado i tę pastę i naprawdę nie wiem, jak to się stało, że nie robiłam jej od bardzo, bardzo dawna. Przypomniałam sobie o niej dopiero kiedy trafiłam na zdjęcie, które widzicie poniżej. Czyli co? Czyli jutro idę do sklepu po składniki :)




Przepis na pastę z awokado

Składniki:

1 dojrzałe awokado
1 pomidor
kawałek żółtej papryki
garść pestek słonecznika
2 ząbki czosnku
sok z połówki limonki
Do smaku: sól, pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Awokado, pomidora, paprykę, czosnek kroimy i wrzucamy do miski. Dodajemy słonecznik i miksujemy. Dodajemy sok z limonki i przyprawy. Gotowe! 

PS Pomysły na inne wykorzystanie awokado mile widziane :)

4 komentarze:

  1. Bardzo fajny przepis. Na pewno spróbuję. Polecam też połączenie awokado, limonki, pomidora, czosnku i kolendry. Świeża kolendra doda orzeźwiającego aromatu całości.
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chętnie wypróbuję wersję z kolendrą, dzięki! :)

      Usuń
  2. Od X czasu zabieram się za zrobienie tej pasty i ciągle coś. Raz, czy dwa nawet już czekało awokado w kuchni po czym się zepsuło :D. Może teraz w końcu mi się uda :))

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...