poniedziałek, 22 września 2014

OKOŁOKUCHENNIE: Grissini z rukolą i szynką parmeńską

Na pomysł, aby paluchy grissini jeść inaczej niż jako "przegryzajkę" do zupy kremu sama bym chyba nie wpadła. A tymczasem wystarczy dodać do nich dwa składniki i zamieniają się w coś przepysznego. "Przepis" nie jest specjalnie odkrywczy i w necie, z tego co zdążyłam się zorientować, krąży już od jakiegoś czasu. Mnie urzekł dopiero teraz i szczerze polecam: paluchy wyglądają mega efektownie, przygotowuje się je szybko... i równie szybko znikają.




Składniki:

paluszki grissini
szynka parmeńska
rukola

Przygotowanie:

Paluchy owijamy najpierw w listki rukoli, a następnie zawijamy w plasterek szynki.

Doczytałam, że paluchy można również posmarować masłem, posypać serem i dopiero zawijać w rukolę i szynkę - efekt będzie pewnie równie smaczny :)

6 komentarzy:

  1. Jako maniaczka chrupania, nie mogę bez nich żyć! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja ulubiona przekąska - pyszna i prosta w sam raz na jesienne wieczory :)

    OdpowiedzUsuń
  3. i wszystko? tylko tyle? przepis dla mnie :D uwielbiam proste przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To wszystko, tylko tyle :)
      Oczywiście grissini można upiec samemu... ale kupione też są dobre :P

      Usuń
  4. Wyglądają pysznie i przede wszystkim banalnie proste. Muszę zrobić, tylko posypałabym jeszcze sezamem (nie wiem czemu).

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...